flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Порядок проходження практики студентами вищих навчальних закладів в Заводському районному суді м. Дніпродзержинська Дніпропетровської області

03 листопада 2021, 09:14

 

ЗАТВЕРДЖЕНО

наказом керівникаапарату

Заводського районного суду  м.Дніпродзержинська

Дніпропетровськоїобласті

від 02 листопада 2021 року №02-О

 

ПОРЯДОК

проходження практики студентами вищихнавчальнихзакладів

у Заводському районномусуді м.Дніпродзержинська Дніпропетровськоїобласті

 

Даний Порядок освітлюєзагальніпитанняорганізації, проведення і підведенняпідсумківпроходження практики студентами вищихнавчальнихзакладів в Заводському районному суді м.Дніпродзержинську Дніпропетровськоїобласті.

1. ЗАГАЛЬНІ ПОЛОЖЕННЯ

1.1.   Цей Порядок розробленийвідповідно до Закону України «Про вищуосвіту», Кодексу законів про працю, Наказу МіністерстваосвітиУкраїни «Про затвердженняПоложення про проведення практики студентіввищихнавчальнихзакладівУкраїни» від 08 квітня 1993 р. №93, з метою встановленняєдиного порядку та умов проходження практики в Заводському районному суді м.Дніпродзержинську Дніпропетровськоїобласті (далі - суд).

1.2.   Суд приймає для проходженняучбової, виробничої, переддипломної та іншихвидів практики (далі - практика) студентів, щонавчаються у вищихнавчальних закладах, на підставідоговорів, укладених з данимиустановами, а такожукладеними Державною судовою адміністрацієюУкраїни з цимиустановами, та за індивідуальнимнаправленням (за наявності умов для організації практики).

1.3.   Під час проходження практики студентиотримуютьпрактичнізнання, знайомлятьсязіспецифікоюкриманального, цивільного, адміністративногопроцесу, організацієюдокументообігу, роботою з персоналом та іншими сферами роботи установи, здобуваютьнавички в сферіюриспруденції.

1.4.   Організаціяпрактики студентів у Заводському районному суді м.Дніпродзержинська Дніпропетровськоїобластіздійснюєтьсякерівникомапарату суду.

1.5.   Під час проходження практики трудовівідносиниміж студентами та судом не оформлюються, заробітна плата практикантам не виплачується, встановленітрудовимзаконодавствомсоціальніпільги і гарантії не надаються.

1.6.   Метою практики є оволодіння студентами сучасними методами, формами організації в галузіїхмайбутньоїпрофесії, формування у них, на базіодержаних у вищомунавчальномузакладізнань, професійнихумінь і навичок для прийняттясамостійнихрішеньпід час конкретноїроботи, виховання потреби систематично поновлюватисвоїзнання та творчоїхзастосовувати в практичнійдіяльності.

1.7.   Практика студентівпередбачаєбезперервність та послідовністьїїпроведення при одержанніпотрібногодостатньогообсягупрактичнихзнань і уміньвідповідно до різнихосвітніх та кваліфікаційнихрівнів: молодшийспеціаліст, бакалавр, спеціаліст, магістр.

 

 

 

2. ПОРЯДОК ПРОХОДЖЕННЯ ПРАКТИКИ

2.1.    Перед початком проходження практики студент пред'являє у керівникуапарату суду направлення, виданевищимначальним закладом яке міститьтаківідомості:

-     Прізвище, ім'я, по батькові студента;

-     Повненайменування, місцезнаходження та контактнітелефонивищого начального закладу;

-      Прізвище, ім'я, по батьковікерівника практики відвищого начального закладу та йогоконтактнітелефони;

-     Найменування факультету, форма і курс навчання;

-     Період і вид практики;

Без пред'явленнявідповідногонаправлення студент до практики не допускається.

2.2.    Перед початком проходження практики студентам роз'яснюютьсяїх права і обов'язки, визначаєтьсяробочемісце, де вони будутьпроходити практику, проходятьінструктаж з технікибезпеки і протипожежноїбезпеки, ознайомлюються з Правилами внутрішнього трудового розпорядку.

2.3.    На періодпроходження практики в суді за практикантами закріплюєтьсядержавнийслужбовець, відповідальний за проходження практики на підставі наказу керівникаапарату суду.

2.4.    На студентів у періодпроходження практики поширюються правила внутрішнього трудового розпорядку суду, правила (інструкції) з охоронипраці, правила поведінкипрацівникасуду,.загальні правила поведінки державного службовця, положення Закону України «Про державну службу».

Безпосередній контроль за дотриманням студентами вимогвказанихдокументівздійснюєтьсякерівником практики, керівникомапарату суду.

2.5.    На періодпроходження практики студентам видаютьсятимчасовіперепустки на прохід у будівлю суду.

2.6.    На періодпроходження практики студентам надаютьсяобмежені права на доступ до комп'ютерноїмережі та інформаційним ресурсам суду

2.7.    Тривалістьробочого дня студентів при проходженні практики в суді становить для студентіввікомвід 16 до 18 років не більше 36 годин на тиждень, для студентіввікомвід 18 років і старше не більше 40 годин на тиждень.

2.8.    З метою більшповногоознайомленнястудентів з професійноюдіяльністюдопускаєтьсяпереміщеннястудентів по різнихробочихмісцях (підрозділах) у відповідності з програмою практики та графікомїїпроходження.

2.9.    По закінченні практики відповідальнийпрацівник суду закріплений за практикантом готує характеристику ( припотребівідгук, звіт) про діяльність студента під час практики, документипогоджуютьсякерівникомапарату суду.

2.10.    Посадові особи суду можутьвходитидо складукомісіївищогонавчального закладу, яка оцінюєпроходження студентом практики. Захистзвіту з практики можевідбуватись на базі практики.

 

 

3.                  ОБОВ'ЯЗКИ ПРАКТИКАНТІВ

3.1.     Студент, щонаправляється для проходження практики, зобов'язаний:

3.1.1.     Своєчасноз'явитисядо суду і пред'явитинаправлення на практику;

3.1.2.    Пройти інструктаж з технікибезпеки і охоронипраці та приступити до виконанняпрограми практики;

3.1.3.    Суворовиконувати правила внутрішнього трудового розпорядку суду, правила (інструкції) з охоронипраці, правила поведінкипрацівника суду, загальні правила поведінки державного службовця, положення Закону України «Про державну службу»;

3.1.4.    Своєчасно і в повномуобсязівиконуватизавдання по практиці, наданікерівником практики від суду, навчальніплани та іншізавданнявизначенікерівником практики відвищого начального закладу;

3.1.5.    Вести щоденникпроходження практики за формою, встановленоївищимнавчальним закладом (за наявністю);

3.1.6.      По закінченні практики:

-     вчаснопідготувати та подати керівнику практики від суду на перевіркузвіт про практику (у разінеобхідності);

-     представитикерівнику практики від суду на погодженнящоденникпроходження практики (за наявністю);

-      здатиперепустку на прохід у будівлю суду, а такожотриманулітературу.

3.2.      При проходженні практики студентам забороняється:

3.2.1.    Розголошуватиконфіденційнівідомості та іншуслужбовуінформацію, що стали відомими у зв'язку з проходженням практики;

3.2.2.     Виносити з будівлі суду службовідокументи, майно суду та інші товарно- матеріальніцінності;

3.2.3.      Здійснюватидіяння, здатнізавдатизбиткурепутації суду та судовоїсистеми.

3.2.4.    Про порушення правил внутрішнього трудового розпорядку та правил поведінкипрацівника суду, ухиленнявід плану проходження практики абодорученькерівника практики, іншіпорушення суд повідомляєкерівника практики відвищого начального закладу

4. ПРАВА ПРАКТИКАНТІВ

4.1.    Користуватися правами і свободами, якігарантуютьсягромадянамУкраїниКонституцією і законами України;

4.2.    Одержувативідпрацівниківапарату суду необхіднуінформацію з питань, пов’язанихізпроходженням практики;

4.3.    Практикантам надаютьсяобмежені права на доступ до комп'ютерноїмережі та інформаційнихресурсів суду.

4.4.    На повагуособистоїгідності, справедливе і шанобливеставленнядо себе з боку керівників, співробітників і громадян;

4.5.      На здорові, безпечні та належні для високопродуктивноїроботиумовипраці.